משחקי מחשב לגיל הרך – עדיין מחפשים ?

מחקרים מראים שלמידה בעזרת משחקי מחשב לגיל הרך, אצל ילדים, מוגברת יותר כאשר הוריהם או מבוגרים אחרים מתלווים אליהם וחולקים עימם את ההתנסות.

לפניכם מספר טיפים המציגים מגוון אפשרויות בהן תוכלו להשתמש במסכי המדיה ולהפוך הפעילויות לחוויית למידה אינטראקטיבית. משחקי מחשב לגיל הרך

צפו יחד

במהלך השימוש במדיה של משחקי מחשב לגיל הרך, שוחחו על מה שאתם רואים בתכנית או במשחק.

ילדים הגדולים מגיל שנתיים, ניתן לשאול שאלות על מנת לפתח את כישורי החשיבה, ההבנה והזיכרון שלהם.

לדוגמא, "מי מתחבא מאחורי העץ?" "מה לדעתך יקרא בשלב הבא?" "לאן הלך הכלב עכשיו?"

עזרו להפעיל פיזית את ילדכם בכל הזדמנות, גרמו להם לנוע. "הציגו" את הפעילויות אותן מבצעות הדמויות המובילות במשחק או בתוכנית.

אם במשחק הדמויות משחקות בכדור, קחו כדור וגלגלו אותו בנכם או עודדו את ילדכם לקלוע אותו לדלי (סל) הקרוב.

עם הדג על המסך שוחה, עמדו עם הילד את מול המסך והניעו זרועותיכם, מעמידים פנים שאתם שוחים גם כן.

משחקי מחשב לגיל הרך – שחקו יחד 

בכל פעם שזה אפשרי, הפכו את ההתנסות לאינטראקטיבית. בצעו את הפעילות בתורנות, כך ילמדו את הילדים כיצד לחלוק ולשתף פעולה עם אחרים, במהלך פעילויות.

תארו את הפעולות שילדכם עושה, הפכו את הפעילות לחוויה מעשירה מילולית. תארו את שלבי הפעילות, את היכולות ותפקידי הדמויות או מה תפקיד כל אחד מהחפצים שעל המסך.

תארו את סדר הפעולות שמבצע ילדכם במשחק, תארו על מטרות המשחק.

השימוש במשחקי מחשב לגיל הרך או באפליקציה הינם הזדמנות ללמד תהליכים והתמדה.

כאשר ילדכם מפסיד, למדו אותו שזו תופעה שיכולה לקרות, ואח"כ עזרו לו לחשוב ולתכנן, כיצד היה אפשר לעשות אחרת. עודדו את ילדכם ללמוד מטעויות. העבירו את המסר שכישלון הוא חלק חשוב בלמידה.

כיצד אבחר תכנים לילדי?

באודכם בוחרים תוכן עבור ילדכם ודאו כי התכנים משקפים את ההתנסויות של ילדכם בעולם האמיתי.

לדוגמא, ילד/ה צעירים מאוד מעוניינים לראות ילדים/תינוקות אחרים ולעסוק בפעילויות משפחתיות מוכרות – כמו יציאה לגן הציבורי, ארוחה משותפת, ביקור בגן החיות.

תינוקות לעתים מתעניינים בבדיקה כיצד חפצים פועלים, לדוגמא, תצפית על תנועת העלים ברוח. התוכן שיבחר עבור ילדים צעירים, ויוצג באמצעות מדיה דיגיטאלית, צריכים להכיל מפגשים בין אישיים וסצנות מתוך מגוון הפעילויות היומיומיות.

עבור ילדים גדולים יותר, תכניות הכוללות פרקים קצרים שמציגים מניה, צבעים מתאימים יותר.

צרו את הקשר בין מסכי המדיה לעולם האמיתי.

אחרי צפייה בתכנית טלוויזיה על חיות, שוחחו על החיות שבתכנית או במהלך טיול בשכונה שוחחו על החיות אותן פגשתם או צאו לטיול בגן החיות הקרוב וקשרו את התכנים אותם ראיתם יחד ע"ג המסך, לשמות, פעילות סוג החיות האמתיות שבגן החיות.

עזרו לילדכם לקשר את הרעיון/הפעולה/התוכן, אותו למדו במהלך הפעלת משחק המחשב, אפליקציה או תכנית הטלוויזיה, אל העולם האמיתי. לדוגמה, אותיות, מספרים, צבעים – קרא לאות בשמה כאשר תבחינו בה ע"ג שלט רחוב או במודעה בעיתון וכדומה. מנו את התפוחים במהלך הכנסתם לשקית הסופר. ציינו את הצבעים של הבגדים במהלך הכנסתם למכונת הכביסה.

השתמשו באתגרים או בנושאים שעמם התמודדו ה"דמויות" בתכנית הטלוויזיה, כאשר ילדכם נקלע לסיטואציה דומה. "מיקי למד לא לחטוף צעצועים מחברים מפני שלא רצו לשחק איתו כאשר חטף מידיהם צעצועים. זה הזמן שאתה תשיב לרון את הצעצוע בחזרה ותבחר אחר, כמו שעשה מיקי" או "אתה נראה מעט כועס עכשיו, מה היה עושה מיקי כשהוא כועס?"

משחקי מחשב לגיל הרך, הנם עזר להשתמש בו ללא חשש לאחר שבדקתם את תכני המשחק ואת מידת התאמתו לצורכי ילדכם.

One thought on “משחקי מחשב לגיל הרך, 4 דרכים להשתמש בהם

  1. Pingback: 4 דרכים ל&#...

כתיבת תגובה